onsdag 17 mars 2010

Tjejkväll på Byttan!

Det var i lördags den Heta kvällen på byttan gick av stapeln och vi på Kalmar Beauty Center stod för makeupen på de fem vackra damerna som anordnade hela kvällen. De dök upp på salongen för att bli sminkade i 50 och 60-tals anda för att sedan bege sig till Byttan i Kalmar.

Den mycket vackra 50-tals makeupen symboliseras med mycket eyeliner och röda läppar. Vi tänker oss Marilyn Monroe som förebild för detta årtionde. I 60-tals makeupen använder vi mer färg på ögonen, mycket extrem eyeliner för att få ögonen att de stora ut och i övrigt en väldigt neutral sminkning. För denna makeup gick Twiggy i spetsen.

Här kommer två tips för en hållbar makeup.
Läppar:
Är du sugen på att satsa på röda läppar en kväll är det viktigt att tänka på ett par saker för att det ska sitta snyggt hela kvällen.
1. Grunda läpparna med lite foundation och puder
2. Avänd ALLTID läppenna. Det gör att läppstiftet inte "blöder"
3. Använd samma färg på läppenna som läppstift!

Ögon:
För att få skuggorna att bli fina vid applicering samt få dem och sitta ska du tänka på följande.
1. Grunda ordentligt med foundation så färgen på ögonlocket inte lyser igenom färgen på skuggan. Det kan göra den missfärgad.
2. Pudra VÄLDIGT noga på hela ögonlocket innan applicering av skuggor så huden är riktigt torr. Det gör att skuggorna kommer sitta på plats under hela dagen/kvällen och det gör även att skuggorna inte "fastnar" på ett ställe på locket och då blir ojämn i färg.

Kvällen i bilder






Lycka till!
Sophie Tränk// Kalmar Beauty center

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar